Det kan godt være, at vi endnu ikke helt er nået hen til det tidspunkt på året, hvor de fleste af os begynder at bekymre sig om adventsgaver eller gaver til pakkekalenderen.

Men det er nu alligevel rart at have lidt styr på, hvad man gerne vil, når det bliver tid til at indkøbe gaverne. På den måde har man også chancen for at starte lidt i god tid, hvis der f.eks. skulle løbe over noget interessant eller hvis der skulle ske at komme nogle gode tilbud, på noget af det, som man gerne vil købe.

Spørgsmålet om fire (lidt større) adventsgaver på de 4 søndage i advent eller en (måske lidt mindre) ting, hver dag i pakkekalenderen – eller måske endda begge dele – kan nok give anledning til en del overvejelser og måske endda diskussion i mange børnefamilier, når vi nærmer os december måned.

Det er uden tvivl et af de spørgsmål, som går igen fra år til år hos mange.

Men hvilken ”model” skal man egentlig vælge?

Pakkekalender med mange gaver

Det kan hurtigt blive til ret så mange pakker, som skal købes ind, hvis man vælger at have pakkekalendere i december måned. Er man f.eks. en familie med tre børn, skal man ud at have fingrene i hele 72!!! gaver – det er da immervæk en del.

Det stiller både krav til fantasien og til pengepungen, hvis der skal indkøbes pakker i det antal. For selv om man beslutter sig for, at det skal være forholdsvis små gaver, så er der er alligevel en begrænsning i, hvor langt man kan komme ned i prisleje, hvis pakkerne skal have bare en lille smule værdi for gavemodtageren.

Man kan naturligvis også vælge at købe en fiks og færdig pakkekalender med 24 ”køreklare” gaver. Men på den måde ryger det hyggelige og personlige touch sig hurtigt en tur samtidig med, at det let kan blive til adskillige små pakker, som ender med ikke rigtig at blive brugt bagefter.

Pakkekalenderen har helt sikkert sin charme og der er spænding hver eneste dag, når der skal pakkes op. Men som nævnt, kan det hurtigt blive en større og opgave at få købt alle gaverne ind og det løber også let op i værdi, selv om det er små ting, det drejer sig om.

Fire adventsgaver

Det er ikke sikkert, at det bliver billigere at give fire adventsgaver end at købe ind til pakkekalenderen med 24 gaver. Men til gengæld er der nok større mulighed for at købe nogle lidt bedre gaver indenfor det samme budget og dermed er der også langt større chancer for nogle anvendelige gaver, som også vil blive brugt bagefter.

Det er dermed sandsynligvis mere tilfredsstillende som gavegiver at benytte sig af modellen med adventsgaver. Samtidig er det nok også en kende lettere, da man ikke skal indkøbe nær så mange pakker.

Til gengæld er der slet ikke samme spænding, når der ikke er en lille gave at stå op til hver dag. Så der er altså både fordele og ulemper ved begge måder at gøre tingene på.

Typisk bruger mange familier nok pakkekalenderen, mens børnene er små, hvorefter en del går over til at give adventsgaver i takt med, at børnene bliver ældre, hvor de typisk er lidt mere krævende, hvad angår indholdet af pakkerne samtidig med, at de bedre kan forstå, at der ikke nødvendigvis er en ny pakke hver dag.

Pakkekalender OG adventsgaver

Det er selvfølgelig også muligt at gå med begge løsninger og have både en pakkekalender samtidig med, at man giver adventsgaver.

Så hvis man går meget op i traditionerne (og mindre i sin tid og sin pengepung), kan man selvfølgelig også gå all-in og have både den daglige pakkekalender samtidig med, at man også giver adventsgaver om søndagen.

Så begge dele kan selvfølgelig også være en mulighed. Alt efter temperament og pengepung – naturligvis.

Disclaimer