At prisen på el stiger, er der vist næppe mange som kan være i tvivl om efter den senere tids mange skriverier om netop dette emne.

Men nu melder det store spørgsmål sig jo så: Kan man gøre noget ved de stigende priser på el? Og i så fald: Hvad kan man gøre?

Indhold

Det er oplagt at spare på forbruget

Det første mange vil tænke er nok: Vi bliver nødt til at skrue ned for forbruget!

At spare på strømforbruget giver både god mening, når vi kigger på vores udgifter til el og i høj grad også, når vi tænker på miljøet.

Der er faktisk mange ting, man som forbruger kan gøre for at nedbringe sit brug af el. Se nogle gode råd her.

Sluk for lyset, når du forlader et rum

At slukke for lyset, er noget som en del ofte glemmer. Tit brænder der lys i flere af boligens rum til ingen verdens nytte. Så det gælder altså om at få en (god) van med at huske at trykke på kontakten, når man forlader et rum.

Sluk helt ned for apparater i standby

Selv om man slukker for eks. tv via fjernbetjeningen eller lukker låget ned på den bærbare computer, når man ikke længere skal bruge tingene, så står de alligevel og forbruger strøm konstant. Det gælder derfor om at slukke dem helt og evt. tage stikket ud af stikkontakten, hvis man gerne vil bringe disse apparaters forbrug helt i bund.

Varmer du op med el?

Benytter du hel eller delvis opvarmning med el i din bolig, så er her virkelig et sted, som du bør kigge nærmere på. Strømforbruget til denne form for opvarmning er virkelig stort og der er en god chance for at hente noget her.

De senere år har varmepumpen vundet stort indtog som erstatning for, eller i kombination med, el-opvarmning. Det kan du læse en hel del mere om på varmepumpeoversigten.dk.

Forbruget er i bund – hvad gør man nu?

Men når man så efterhånden har fået skruet sit forbrug så langt ned, som man synes det er muligt og prisen bare bliver ved med at stige, hvad gør man så? Der er faktisk en ting mere, som giver rigtig god mening og det er at tjekke, om man kan lave en bedre el-aftale.

Tjek din el-aftale

Har du de bedst mulige priser på din el? Mange holder af bekvemmelighed, eller hvad det nu skyldes, stædig fast i den aftale og den leverandør af el, som de har brugt i årevis. Men det er ikke nødvendigvis det bedste træk. Der kan nemlig ofte være ganske pæne beløb at spare ved at skifte sin el-aftale ud med en anden.

elprisoversigten.dk kan du få gode råd om en evt. udskiftning af din el-aftale, så du ved, hvad du skal kigge efter, når du går i gang med jagten på en bedre pris.

Og mange vil faktisk blive godt og grundigt overraske over, hvor meget der egentlig kan hentes ved at få skruet sin el-aftale ordentlig sammen. Du vil hurtigt kunne se ved selvsyn, om der er noget at spare, ved at indhente nogle tilbud fra flere konkurrerende leverandører.

Disclaimer